network storage related questions.. Topic is solved

Have some feedback, questions, suggestions, or just fancy a chat? Pop it in here.
User avatar
MichaIng
Site Admin
Posts: 3357
Joined: Sat Nov 18, 2017 6:21 pm

Re: network storage related questions..

Post by MichaIng »

In dietpi-config > Display Options > Resolution that should adjust boot/console resolution. On a desktop of course there are other GUI methods.
kannz
Posts: 27
Joined: Wed Sep 29, 2021 2:37 pm

Re: network storage related questions..

Post by kannz »

i installed it on my windows computer i didnt see a place to change it. seems theres a slider..it seems to be for zooming in not changing resolution..as its fuzzy..is the slider all thats there?

EDIT: now im having a different issue..it keeps saying my external hdd is busy with a previous request..

EDIT: okay looks like it was due to the dumb format of the drive lol.. *needed to format to exfat in windows from ntfs before my dumb vm would play nice with the drive. so i could format it to ext4 and copy files to it. :)

EDIT: hmm now my problem is something is limiting the speed of a transfer to 50mb/s..it should be around 90 to 100mb/s..owell hopefully i dont burn up my drive having it chug beers for 2 days straight...

thank you for the help.
kannz
Posts: 27
Joined: Wed Sep 29, 2021 2:37 pm

Re: network storage related questions..

Post by kannz »

hmm it seems I cant get the vm to add any harddrive that is formatted to ext4 beforehand..i can only get the dumb thing to add the harddrive if its formatted to exfat beforehand then i format it in gparted..it shows up on my computer and windows even says its ready..of course the ext4 formatted hdd doesnt show up in windows as anything but it shows up in hardware and i can copy stuff to it while its connected to a computer with ubuntu on it..im guessing its some windows to vm problem..if i did this on the dietpi i probably would of had no problems at all..sigh...

EDIT: the error im getting is.. E_INVALIDARG 0X80070057 USB device 'Western Digital easystore 25FB' with UUID {*****} is busy with previous request. please try again later.

EDIT: the fix i used was to manually install the usb driver. it seemed to fix it. now i can mount n copy. :P

EDIT: now i got my c2 up and running. it uses 132m/1.69gb ram and now that my drive is formatted to ext4 its cpu does nothing. thank you ill probably use this for a while. :)
Post Reply