ifconfig command not found ?

Having issues with your DietPi installation, or, found a bug? Post it here.
User avatar
Fourdee
Site Admin
Posts: 2788
Joined: Tue Feb 06, 2007 1:36 pm

Re: ifconfig command not found ?

Post by Fourdee »

volpone wrote:The PATH issue arise when ifconfig command is run from LXterminal via RDP Microsoft Remote Desktop (as root too).
In this case /usr/sbin is not in the PATH replaced by /usr/X11R6/bin ?
Try forcing linux terminal emulation.

Add following to end of /root/.bashrc

Code: Select all

export TERM='linux'
reload:

Code: Select all

. /root/.bashrc
If you find our project or support useful, then we’d really appreciate it if you’d consider contributing to the project however you can.
Donating is the easiest – you can use PayPal or become a DietPi patron.
volpone
Posts: 21
Joined: Fri Mar 17, 2017 1:38 pm

Re: ifconfig command not found ?

Post by volpone »

Thank you @Fourdee,
I've already set TERM=linux in .bashrc according to your recommendation, see this thread: http://dietpi.com/phpbb/viewtopic.php?f=11&t=1488

No joy ...
PATH KO from LXterminal via RDP and PATH OK when from OSX terminal.
Seems PATH is set differently when i'm logging from RDP (Microsoft Remote Desktop).
/usr/sbin is not in the PATH replaced by /usr/X11R6/bin

For example, same issue when running other command from LXterminal via RDP:

Code: Select all

root@DietPi:~# reboot
root@DietPi:~# bash: reboot: command not found
Everything else is running perfectly ...
Any idea ?
markfree
Posts: 3
Joined: Wed May 06, 2020 1:53 am

Re: ifconfig command not found ?

Post by markfree »

I suggest closing this thread pointing to a more recent one, like viewtopic.php?p=22098
User avatar
Joulinar
Posts: 2072
Joined: Sat Nov 16, 2019 12:49 am

Re: ifconfig command not found ?

Post by Joulinar »

well you pulled up a 3 years old thread. Basically it was closed already. :lol:
Pls let us know if a solution is working. This could help others if they hit by similar situation. Your DietPi Team
Post Reply