Page 2 of 2

Re: Webmin doesn't see ProFTPD?

Posted: Tue Apr 28, 2020 11:38 am
by oscillik
Joulinar wrote: Tue Apr 28, 2020 11:15 am I understood you already. Your problem is that Webmin is not detecting your ProFTP installation and this needs to be found out why. As well you stated on your first post that proftpd -v dosn't give anything back. But usually it should state the ProFTP version. So there might be something wrong on ProFTP
I didn't say that typing in proftpd -v gives no results, I said that Webmin is giving that error in the ProFTPD module.

When I type in proftpd -v it returns the version number. It is webmin that doesn't see it.

Re: Webmin doesn't see ProFTPD?

Posted: Tue Apr 28, 2020 11:48 am
by Joulinar
what button you need to push to get the output of your 2nd screen shot?

Re: Webmin doesn't see ProFTPD?

Posted: Tue Apr 28, 2020 11:51 am
by oscillik
Joulinar wrote: Tue Apr 28, 2020 11:48 am what button you need to push to get the output of your 2nd screen shot?
1. Login to Webmin
2. Click Servers
3. Click ProFTPD Server

Re: Webmin doesn't see ProFTPD?

Posted: Tue Apr 28, 2020 12:21 pm
by Joulinar
ok for me this is working fine. Seems Webmin has on issue to run proftpd correctly. can you try to open a terminal inside Webmin (ALT+K) and check what proftpd -v will return

Re: Webmin doesn't see ProFTPD?

Posted: Wed Jul 01, 2020 7:29 pm
by DensoMaster
Hi,

I have the same issue and followed the thread so far.
When I use the webin console (ALT+K) and type proftpd -v I get an empty result.
When doing the same on the ssh terminal on the server I get the correct version information returned.

Any ideas?

Re: Webmin doesn't see ProFTPD?

Posted: Wed Jul 01, 2020 8:35 pm
by Joulinar
hmm that's strange. Maybe something to ask on a Webmin board why ProFTPD is not recognised correctly, even if it is installed

https://sourceforge.net/p/webadmin/discussion/600155