ODORID C2 - Chromium does not start

Having issues with your DietPi installation, or, found a bug? Post it here.
Locked
Berni1

ODORID C2 - Chromium does not start

Post by Berni1 »

Hello all,

I am trying to use my ODROID as a little home server with possibility to search the Internet on my TV.
I installed Chromium successfully. After I added some bookmarks to Chromium it will not start from LXDE desktop. I shows the message: 'Please delete bookmarks...'
Does anyone have idea, how this could be solved?

Another issue is, that the GERMAN - environment for LXDE will not automatically load after reboot. I have to log out and start with 'startx' to get a 'germanized' desktop... ???

Best regards and thank you for all the work you have done with this great software.

Berni1
User avatar
Fourdee
Site Admin
Posts: 2788
Joined: Tue Feb 06, 2007 1:36 pm

Re: ODORID C2 - Chromium does not start

Post by Fourdee »

Berni1 wrote:I installed Chromium successfully. After I added some bookmarks to Chromium it will not start from LXDE desktop. I shows the message: 'Please delete bookmarks...'
Does anyone have idea, how this could be solved?
Hi,

This is something we havn't seen previously, i'll run some tests and see if we can replicate. Although, might be worth trying a reinstall of Chromium:

Code: Select all

dietpi-software uninstall 113
dietpi-software install 113
Another issue is, that the GERMAN - environment for LXDE will not automatically load after reboot. I have to log out and start with 'startx' to get a 'germanized' desktop... ???
I'll try to replicate. Which locale are you running, de.UTF-8?

Code: Select all

locale
If you find our project or support useful, then we’d really appreciate it if you’d consider contributing to the project however you can.
Donating is the easiest – you can use PayPal or become a DietPi patron.
Berni1

Re: ODORID C2 - Chromium does not start

Post by Berni1 »

Sorry for the late response. I was buisy with my home renovation project...

After re - installing Chromium it works. Thank you. :D

The locale is: LANG=de_DE.UTF-8

Berni
User avatar
Fourdee
Site Admin
Posts: 2788
Joined: Tue Feb 06, 2007 1:36 pm

Re: ODORID C2 - Chromium does not start

Post by Fourdee »

Berni1 wrote:Sorry for the late response. I was buisy with my home renovation project...

After re - installing Chromium it works. Thank you. :D

The locale is: LANG=de_DE.UTF-8

Berni
No worries. Thanks for letting us know Berni.

If problems reappear, please let us know and we'll take another look.

ps. hope the home renovation project goes well, my home could do with one lol :D
If you find our project or support useful, then we’d really appreciate it if you’d consider contributing to the project however you can.
Donating is the easiest – you can use PayPal or become a DietPi patron.
Berni1

Re: ODORID C2 - Chromium does not start

Post by Berni1 »

Hello again,

after update DietPi-software to version 148 - Chromium dooes not start & I can not reinstall it with apt-get:
Error message: apt-get has failed:
- Apt string = libgnome-keyring0 libnspr4 libnss3 libnss3-lb ....
- Error code = 100
- Software Titel = Chromium...
- In Apt log file --> unmet dependencies. Try 'apt-get -f install' with no packages... (does not work :( )

Best regards,

Berni

After several trials it updated CHROMIUM but... see my other post... it can not be run as ROOT :o
User avatar
Fourdee
Site Admin
Posts: 2788
Joined: Tue Feb 06, 2007 1:36 pm

Re: ODORID C2 - Chromium does not start

Post by Fourdee »

If you find our project or support useful, then we’d really appreciate it if you’d consider contributing to the project however you can.
Donating is the easiest – you can use PayPal or become a DietPi patron.
Locked