Page 1 of 2

Wifi Hotspot

Posted: Thu Mar 07, 2019 12:32 pm
by cocoflan
Wifi hotspot doesn't work any more get error on install

Failed to start hostapd.service: Unit hostapd.service is masked.
:cry:

Re: Wifi Hotspot

Posted: Sun Mar 10, 2019 7:11 pm
by MichaIng
@cocoflan
No idea what masked it, but simply unmask via: systemctl unmask hostapd.service
Then retry.

Re: Wifi Hotspot

Posted: Mon Mar 18, 2019 2:06 am
by cocoflan
Did what you say and my hotspot is back online but no internet connection is posible, even after reinstall on my raspberry pi i did have to do that commandline procedure to activate my hotspot but still no connection for internet. tested raspap on other system on raspberry pi and that worked so u guess that it have to do with some kind of update.

Re: Wifi Hotspot

Posted: Mon Mar 18, 2019 3:14 am
by cocoflan
I did install an old image 6.17 on my raspberry pi and get the same error, when i use your command it fixed it, so now i have a connection and internet again, so it must be something in the updates i guess. Hope it stays good for now.

Re: Wifi Hotspot

Posted: Sat May 18, 2019 4:25 pm
by cocoflan
identical trouble afther upgrading from v6.22.3 to v6.24.0 with hostapd, i restored to 6.22.3 again.

Re: Wifi Hotspot

Posted: Sat May 18, 2019 10:23 pm
by MichaIng
@cocoflan
Could you try it with the hostapt package from the repo:

Code: Select all

apt install --reinstall hostapd

Re: Wifi Hotspot

Posted: Sat May 18, 2019 11:34 pm
by cocoflan
i did apt purge hostapd and then reinstall with apt install, and it stayed the same. so for now am again on v6.22.3 with a backup restore.

Or makes it a difference to use apt install --reinstall hostapd?

Re: Wifi Hotspot

Posted: Sun May 19, 2019 1:31 am
by cocoflan
I first upgraded to v6.24.1 (maby nothing to do with it i guess).

And then "apt install --reinstall hostapd" did the trick, thx !!!

Re: Wifi Hotspot

Posted: Sun Jun 30, 2019 7:21 pm
by cocoflan
Again same problem with hostapd, even when i reinstall with the beta version a get the same errors !

Re: Wifi Hotspot

Posted: Sun Jun 30, 2019 8:05 pm
by MichaIng
@cocoflan
Did this actually work any time before with the same WiFi adapter?