Home assistant? Topic is solved

Have some feedback, questions, suggestions, or just fancy a chat? Pop it in here.
kannz
Posts: 51
Joined: Wed Sep 29, 2021 2:37 pm

Re: Home assistant?

Post by kannz »

which version of dietpi should i use to do this? im going to try and use a pi4 is that useable or do i need a pi3? looks like a pi3 was used in the test.
User avatar
Joulinar
Posts: 6441
Joined: Sat Nov 16, 2019 12:49 am

Re: Home assistant?

Post by Joulinar »

Usually there is just one version of DietPi, the actual one. We don't offer different versions.

The only difference is that we offer

ARMv6 - 32bit Raspberry repository
ARMv7 - 32bit Debian repository
ARMv8 - 64bit Debian repository

I used a RPi3B+ because I did not had other devices available at this time. Using RPi4 might require to change some values during installation.
Pls let us know if a solution is working. This could help others if they hit by similar situation. Your DietPi Team
kannz
Posts: 51
Joined: Wed Sep 29, 2021 2:37 pm

Re: Home assistant?

Post by kannz »

reading this right now. not sure exactly what needs changing. i shouldn't really even bother with the pi3 its ram is limited even more than the c2.
User avatar
Joulinar
Posts: 6441
Joined: Sat Nov 16, 2019 12:49 am

Re: Home assistant?

Post by Joulinar »

On my test I used a raspberry3 flag. Probably to be replaced with raspberry4
Pls let us know if a solution is working. This could help others if they hit by similar situation. Your DietPi Team
kannz
Posts: 51
Joined: Wed Sep 29, 2021 2:37 pm

Re: Home assistant?

Post by kannz »

is the installer missing? im getting a 404 error..it says 404:: command not found.
User avatar
Joulinar
Posts: 6441
Joined: Sat Nov 16, 2019 12:49 am

Re: Home assistant?

Post by Joulinar »

could you be more specific on where you got the error message. Maybe post the entire command.
Pls let us know if a solution is working. This could help others if they hit by similar situation. Your DietPi Team
kannz
Posts: 51
Joined: Wed Sep 29, 2021 2:37 pm

Re: Home assistant?

Post by kannz »

lemme see i get to step 5 to run the installer..i click select all and put the stuff in. it looks like it downloads the installer as it says the speed at which its downloading. then just after it fails.looks like it fails when it tries "bash installer.sh --machine raspberrypi3". going to go through it again and take a picture this time..

Edit: added the screenshot also tested it on a pi4 and it does the same thing. Edit: messing with a rpi3b+ and a rpi4 4gb. so far im thinking it didnt work due to using 64bit instead of 34bit? or did i leave something out? by the way thank you for this software and all the help. been fun messing with dietpi.
Attachments
screen.jpg
User avatar
MichaIng
Site Admin
Posts: 3514
Joined: Sat Nov 18, 2017 6:21 pm

Re: Home assistant?

Post by MichaIng »

Simply test this URL in your browser. However, this is not our Home Assistant core implementation and we don't have any control over the HA supervised installer, so you need to check this back this the HA supervised developers.

Ah, the branch has been renamed from "master" to "main": https://github.com/home-assistant/supervised-installer
And it does not contain any installer anymore but a Debian package instead. Please see the current install instructions: https://github.com/home-assistant/super ... stallation
User avatar
Joulinar
Posts: 6441
Joined: Sat Nov 16, 2019 12:49 am

Re: Home assistant?

Post by Joulinar »

ah that simplifies it quiet a lot. But there is one missing dependency not listed in the install instructions. In addition apparmor is required.

installation themselves is done in a couple of minutes bit afterwards is takes a while for docker to complete and to get all container up. Could be monitored using htop. According Home Assistant Supervised landing page, this will take up to 20 minutes.

As well it seems Home Assistant Supervised is starting an own instance of Docker service, not knowing about already running container. Means you would need to install Home Assistant Supervised first before creating other container. At least my Portainer was not started that I installed before. Something to keep in mind.
Pls let us know if a solution is working. This could help others if they hit by similar situation. Your DietPi Team
kannz
Posts: 51
Joined: Wed Sep 29, 2021 2:37 pm

Re: Home assistant?

Post by kannz »

okay im at step 3 im not exactly sure how to install the os agent.
Post Reply