Wireguard not transferring any data since 7.5 update?

Having issues with your DietPi installation or found a bug? Post it here.
Post Reply
Pinocchio
Posts: 2
Joined: Sat Aug 28, 2021 7:26 am

Wireguard not transferring any data since 7.5 update?

Post by Pinocchio »

HI community,

not sure what happens, wireguard worked flawlessly before, now I can connect but not getting anything transferred. no ping possible.

pivpn and wireguard installed.

wg output:

Code: Select all

cloud:~# wg
interface: wg0
  public key: ***
  private key: (hidden)
  listening port: 51820

peer: ***
  preshared key: (hidden)
  endpoint: ***
  allowed ips: 10.6.0.2/32
  latest handshake: 10 hours, 1 minute, 35 seconds ago
  transfer: 5.52 KiB received, 188 B sent

Code: Select all

cloud:/etc/wireguard# cat wg0.conf
[Interface]
PrivateKey = I***
Address = 10.6.0.1/24
MTU = 1420
ListenPort = 51820
### begin User ###
[Peer]
PublicKey = ***
PresharedKey = ***
AllowedIPs = 10.6.0.2/32
### end User ###
cloud:/etc/wireguard#

Code: Select all

cloud:/etc/wireguard/configs# cat User.conf
[Interface]
PrivateKey = ***
Address = 10.6.0.2/24
MTU = 1420
DNS = 10.0.1.*

[Peer]
PublicKey = ***
PresharedKey = ***
Endpoint = ***:51820
AllowedIPs = 0.0.0.0/0, ::0/0
cloud:/etc/wireguard/configs#

iptables -L

Code: Select all

cloud:/etc/wireguard/configs# iptables -L
Chain INPUT (policy ACCEPT)
target     prot opt source               destination

Chain FORWARD (policy ACCEPT)
target     prot opt source               destination

Chain OUTPUT (policy ACCEPT)
target     prot opt source               destination
cloud:/etc/wireguard/configs#

Code: Select all

cloud:/etc/wireguard/configs# route
Kernel IP routing table
Destination     Gateway         Genmask         Flags Metric Ref    Use Iface
default         router          0.0.0.0         UG    0      0        0 eth0
10.0.1.0        0.0.0.0         255.255.255.0   U     0      0        0 eth0
10.6.0.0        0.0.0.0         255.255.255.0   U     0      0        0 wg0
10.6.0.2        0.0.0.0         255.255.255.255 UH    0      0        0 *
cloud:/etc/wireguard/configs#

simple and plain, all ok up to the issue occurs.
dstnat port udp/51820 forwared on Mikrotik to the wireguard Dietpi.

what I have not thought of? why it is not working anymore from one day to another?
all other raspis, network config or firewalling not changed in the environment.

Connection tested on IOS wireguard client and windows official wireguard client.

thanks in advance
kind regards,
Pinocchio
User avatar
Joulinar
Posts: 5619
Joined: Sat Nov 16, 2019 12:49 am

Re: Wireguard not transferring any data since 7.5 update?

Post by Joulinar »

Looks like your clients are not able to connect on network level anyone. It see the last handshake more than 10 hours ago.

Code: Select all

latest handshake: 10 hours, 1 minute, 35 seconds ago
Means the basic connection is not working at all

Are you sure you are using correct external IP or DDNS? Probably your external IP changed in between but your DDNS was not updated? Usually Wireguard apps on your clients should have a log that could be checked. At least the windows app should have. Unfortunately there is no real log on server side.
Pls let us know if a solution is working. This could help others if they hit by similar situation. Your DietPi Team
Post Reply