PiHole Web Interface is not working

Having issues with your DietPi installation or found a bug? Post it here.
Caporeira
Posts: 13
Joined: Sat May 29, 2021 11:21 pm

Re: PiHole Web Interface is not working

Post by Caporeira »

I see on my router B818 that DietPi online ist. But again, no connection over SSH and Webinterface (DietPi and PiHole) ☹️

I mean that the ads are not blocked and not displayed
(Sorry, earlier I expressed myself wrong).
User avatar
Joulinar
Posts: 4783
Joined: Sat Nov 16, 2019 12:49 am

Re: PiHole Web Interface is not working

Post by Joulinar »

Looks like your system has some more issue. Can you connect a screen and reboot? Does it boot correctly?
Pls let us know if a solution is working. This could help others if they hit by similar situation. Your DietPi Team
Caporeira
Posts: 13
Joined: Sat May 29, 2021 11:21 pm

Re: PiHole Web Interface is not working

Post by Caporeira »

I disconnected the plug from the electricity and plugged in.

Now the queries are blocked and Webinterface is working.

How can I check that does it boot correctly?
Do you need some logs?
User avatar
Joulinar
Posts: 4783
Joined: Sat Nov 16, 2019 12:49 am

Re: PiHole Web Interface is not working

Post by Joulinar »

I guess it booted correctly now. However you could have a look to kernel messages if there are errors

Code: Select all

dmesg -l err,crit,alert,emerg
Pls let us know if a solution is working. This could help others if they hit by similar situation. Your DietPi Team
Caporeira
Posts: 13
Joined: Sat May 29, 2021 11:21 pm

Re: PiHole Web Interface is not working

Post by Caporeira »

I have pasted your command to SSH console, but it didn't display anything.
User avatar
Joulinar
Posts: 4783
Joined: Sat Nov 16, 2019 12:49 am

Re: PiHole Web Interface is not working

Post by Joulinar »

this means there are no error messages present, which is good.
Pls let us know if a solution is working. This could help others if they hit by similar situation. Your DietPi Team
Caporeira
Posts: 13
Joined: Sat May 29, 2021 11:21 pm

Re: PiHole Web Interface is not working

Post by Caporeira »

If I have this error 500 Internal Server Error
The same error I have on either on PiHole and DietPi web interface ☹️
I have no idea why sometimes I working and sometimes have this error.

I rebooted one time every day(plug out and plug in power cable).
User avatar
Joulinar
Posts: 4783
Joined: Sat Nov 16, 2019 12:49 am

Re: PiHole Web Interface is not working

Post by Joulinar »

this looks like issues with the SD card. Best would be to connect monitor and keyboard to be able to check what happen. Another option is to enable full log mode using dietpi-software. Maybe there is something in the logs that could give an indication after reboot.
Pls let us know if a solution is working. This could help others if they hit by similar situation. Your DietPi Team
User avatar
WarHawk
Posts: 730
Joined: Thu Jul 20, 2017 8:55 am

Re: PiHole Web Interface is not working

Post by WarHawk »

Caporeira wrote: Sun May 30, 2021 12:50 am Yes, in general I see the queries.

But very often: OK
(forwarded to localhost#5335)


I'm opening the web without ads and noting is blocked.
Is unbound service running?
Also you need to point your DHCP server to assign IP's out pointing to your PiHole IP address...right now all the clients are not looking to PiHole for DNS resolution
Caporeira
Posts: 13
Joined: Sat May 29, 2021 11:21 pm

Re: PiHole Web Interface is not working

Post by Caporeira »

Yes unbound is also running.

Yesterday I have updated DietPi to 7.2, and today I have the same error "500 Internal Server Error".

I think on the base version (7.1?) I didn't have this problems.

Maybe this is the issue?

https://amp-reddit-com.cdn.ampproject.o ... ABIA%3D%3D

What setting should I change to avoid this problem?
Post Reply