Services don't start

Having issues with your DietPi installation or found a bug? Post it here.
User avatar
Joulinar
Posts: 5087
Joined: Sat Nov 16, 2019 12:49 am

Re: Services don't start

Post by Joulinar »

that's strange as you already executed it viewtopic.php?p=32527#p32527
Pls let us know if a solution is working. This could help others if they hit by similar situation. Your DietPi Team
Siren
Posts: 20
Joined: Sun Jul 28, 2019 5:35 pm

Re: Services don't start

Post by Siren »

Oh. Sorry, I'm a bit of a noob (as I'm sure you've already noticed).
All of this is strange to me. I've been running this setup for over a year without this issue.

I'm sure I'm logged as root. Is there any info I can get to help you?
User avatar
Joulinar
Posts: 5087
Joined: Sat Nov 16, 2019 12:49 am

Re: Services don't start

Post by Joulinar »

probably moving rootFS damages something. let's try with full path

Code: Select all

/usr/bin/lsblk -o name,fstype,label,size,ro,type,mountpoint,partuuid,uuid
Pls let us know if a solution is working. This could help others if they hit by similar situation. Your DietPi Team
Siren
Posts: 20
Joined: Sun Jul 28, 2019 5:35 pm

Re: Services don't start

Post by Siren »

Code: Select all

-bash: /usr/bin/lsblk: No such file or directory
For some reason, Sonarr is working now, but none of the other services.
Siren
Posts: 20
Joined: Sun Jul 28, 2019 5:35 pm

Re: Services don't start

Post by Siren »

Ok, everything is working now. I didn't do anything else, just waited. Perhaps the whole process solved it.

If I notice anything else, I'll update this topic. Thank you for your help.
User avatar
Joulinar
Posts: 5087
Joined: Sat Nov 16, 2019 12:49 am

Re: Services don't start

Post by Joulinar »

ok that's strange but ok? can you check how space looks atm

Code: Select all

df -hT
Pls let us know if a solution is working. This could help others if they hit by similar situation. Your DietPi Team
Siren
Posts: 20
Joined: Sun Jul 28, 2019 5:35 pm

Re: Services don't start

Post by Siren »

Hey, I'm back. It's happening again.
At leat now I know why it's happening: we're having super quick power outages that are just long enough to mess up my setup.

I tried to follow the steps you set up for me here again, but now I can't see the logs. It says this:

Code: Select all

cat: /var/log/deluged/daemon.log: No such file or directory
What can I do now? I'm having problems to start Jellyfin, Sonarr and Deluge.
User avatar
Joulinar
Posts: 5087
Joined: Sat Nov 16, 2019 12:49 am

Re: Services don't start

Post by Joulinar »

sorry for late response, does your issue still persist?
Pls let us know if a solution is working. This could help others if they hit by similar situation. Your DietPi Team
Post Reply