Amiberry Autostart problem on tinkerboard

Having issues with your DietPi installation, or, found a bug? Post it here.
User avatar
MichaIng
Site Admin
Posts: 2422
Joined: Sat Nov 18, 2017 6:21 pm

Re: Amiberry Autostart problem

Post by MichaIng »

Hehe, note the line break, at best execute the first line separately, then the second line ;).
bigly
Posts: 9
Joined: Sat Oct 31, 2020 9:32 pm

Re: Amiberry Autostart problem

Post by bigly »

Sorry
Attachments
tinker2.jpg
bigly
Posts: 9
Joined: Sat Oct 31, 2020 9:32 pm

Re: Amiberry Autostart problem

Post by bigly »

status
Attachments
tinker3.jpg
User avatar
Joulinar
Posts: 2572
Joined: Sat Nov 16, 2019 12:49 am

Re: Amiberry Autostart problem on tinkerboard

Post by Joulinar »

Hi,

if possible, connect via SSH to your system and copy/past the result. That's easier than reading screen shots ;)
Pls let us know if a solution is working. This could help others if they hit by similar situation. Your DietPi Team
User avatar
MichaIng
Site Admin
Posts: 2422
Joined: Sat Nov 18, 2017 6:21 pm

Re: Amiberry Autostart problem on tinkerboard

Post by MichaIng »

Okay, lets go through the following tests:

Code: Select all

cd /tmp
wget https://mirrors.netix.net/armbian/apt/pool/buster-desktop/libm/libmali-rk/libmali-rk-midgard-t76x-r14p0-r0p0_1.6-1-0armbian1_armhf.deb
dpkg -i --force-all libmali-rk-midgard-t76x-r14p0-r0p0_1.6-1-0armbian1_armhf.deb
systemctl restart amiberry
# If it still fails try the Mesa drivers
apt install libgles2 libegl1 libgbm1
systemctl restart amiberry
If (only) the last works, I will need to either build SDL2 against the matching development package of the Mali drivers we use, keep using the default Mesa drivers. AFAIK the Mesa drivers do not serve good performance with the version shipped in Debian Buster. Probably I take this as a chance to build the newest Mesa drivers with much better performance/support for Mali graphics, from what I read.
bigly
Posts: 9
Joined: Sat Oct 31, 2020 9:32 pm

Re: Amiberry Autostart problem on tinkerboard

Post by bigly »

hi

the problem remains after executing first and second line :

cd /tmp
wget https://mirrors.netix.net/armbian/apt/p ... _armhf.deb
dpkg -i --force-all libmali-rk-midgard-t76x-r14p0-r0p0_1.6-1-0armbian1_armhf.deb
systemctl restart amiberry
# If it still fails try the Mesa drivers
apt install libgles2 libegl1 libgbm1
systemctl restart amiberry

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
root@DietPi:~# systemctl status amiberry
● amiberry.service - Amiberry Amiga Emulator (DietPi)
Loaded: loaded (/etc/systemd/system/amiberry.service; disabled; vendor preset
: enabled)
Active: failed (Result: exit-code) since Sat 2020-11-07 17:51:41 G
MT; 3min 12s ago
Docs: https://github.com/midwan/amiberry/wiki
Process: 785 ExecStart=/mnt/dietpi_userdata/amiberry/amiberry (code=ex
ited, status=255/EXCEPTION)
Main PID: 785 (code=exited, status=255/EXCEPTION)

Nov 07 17:51:40 DietPi systemd[1]: Started Amiberry Amiga Emulator (DietPi).
Nov 07 17:51:41 DietPi amiberry[785]: Unable to create window: Could not initial
ize EGL
Nov 07 17:51:41 DietPi systemd[1]: amiberry.service: Mai
n process exited, code=exited, status=255/EXCEPTION
Nov 07 17:51:41 DietPi systemd[1]: amiberry.service: Fai
led with result 'exit-code'.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
root@DietPi:/tmp# wget https://mirrors.netix.net/armbian/apt/p ... _armhf.deb
--2020-11-07 18:04:06-- https://mirrors.netix.net/armbian/apt/p ... _armhf.deb
Resolving mirrors.netix.net (mirrors.netix.net)... 87.121.121.2
Connecting to mirrors.netix.net (mirrors.netix.net)|87.121.121.2|:443... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 200 OK
Length: 7281572 (6.9M)
Saving to: ‘libmali-rk-midgard-t76x-r14p0-r0p0_1.6-1-0armbian1_armhf.deb’

libmali-rk-midgard-t76x-r14p0-r0p0_1.6-1-0armbian1_armhf.de 100%[========================================================================================================================================>] 6.94M 179KB/s in 30s

2020-11-07 18:04:42 (236 KB/s) - ‘libmali-rk-midgard-t76x-r14p0-r0p0_1.6-1-0armbian1_armhf.deb’ saved [7281572/7281572]
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
root@DietPi:/tmp# apt install libgles2 libegl1 libgbm1
Reading package lists... Done
Building dependency tree
Reading state information... Done
libegl1 is already the newest version (1.1.0-1).
libgles2 is already the newest version (1.1.0-1).
libgbm1 is already the newest version (18.3.6-2+deb10u1).
0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 0 not upgraded.
User avatar
MichaIng
Site Admin
Posts: 2422
Joined: Sat Nov 18, 2017 6:21 pm

Re: Amiberry Autostart problem on tinkerboard

Post by MichaIng »

In which order did you run the commands?
The idea was:
  1. Code: Select all

    cd /tmp
    wget https://mirrors.netix.net/armbian/apt/pool/buster-desktop/libm/libmali-rk/libmali-rk-midgard-t76x-r14p0-r0p0_1.6-1-0armbian1_armhf.deb
    dpkg -i --force-all libmali-rk-midgard-t76x-r14p0-r0p0_1.6-1-0armbian1_armhf.deb
    systemctl restart amiberry
    Then check Armbian status.
  2. If the first failed:

    Code: Select all

    apt install libgles2 libegl1 libgbm1
    systemctl restart amiberry
    Then check Armbian status again.
And another thing, could you check:

Code: Select all

ls -al /dev/mali*
modinfo mali
Post Reply