Problems with new VirtualBox setup image Topic is solved

Having issues with your DietPi installation, or, found a bug? Post it here.
Post Reply
nelodemus
Posts: 2
Joined: Sun Mar 22, 2020 8:35 pm

Problems with new VirtualBox setup image

Post by nelodemus »

Hi,

I'm trying to get the VirtualBox image working but I'm running into a problem.

After importing the .ova into virtual box and starting it it boots up to the login screen. Once I've logged in it halts at the following screen.

The network in virtualbox is set to bridged to my win 10 wifi card.

Can't run dietpi-config as I get a message about setup has not progressed enough.

Any ideas.
dietpi prob.png
dietpi prob.png (6.22 KiB) Viewed 534 times
User avatar
Joulinar
Posts: 2572
Joined: Sat Nov 16, 2019 12:49 am

Re: Problems with new VirtualBox setup image

Post by Joulinar »

yes because you don't have a valid network connection or at least it seems you are unable to ping Cloudflare DNS server 1.1.1.1. Are you able to ping 1.1.1.1 from your W10 computer?
Pls let us know if a solution is working. This could help others if they hit by similar situation. Your DietPi Team
nelodemus
Posts: 2
Joined: Sun Mar 22, 2020 8:35 pm

Re: Problems with new VirtualBox setup image

Post by nelodemus »

No problem pinging 1.1.1.1 from win 10.
User avatar
Joulinar
Posts: 2572
Joined: Sat Nov 16, 2019 12:49 am

Re: Problems with new VirtualBox setup image

Post by Joulinar »

Pls make sure your VM gets a valid IP. Not sure what exactly the setting is on Virtual Box but you can configure it that way, tha your VM will have an own MAC address and it will get an own IP assigned from your local network.
Pls let us know if a solution is working. This could help others if they hit by similar situation. Your DietPi Team
Post Reply