Reconfigure Aria2 Topic is solved

Have some feedback, questions, suggestions, or just fancy a chat? Pop it in here.
Post Reply
dzooky
Posts: 12
Joined: Wed Jun 20, 2018 10:58 pm

Reconfigure Aria2

Post by dzooky »

Hi guys

How I can reconfigure aria2?
I made these steps
Stop services with dietpi-services stop
Edit the following configuration file /var/lib/dietpi/dietpi-software/installed/aria2.conf, making your required changes.
Start services with dietpi-services start

I need to change download dir
I put into config file

Code: Select all

dir=/media/download/aria2/
-> dir exists
-> checked /var/log/aria2.log, nothing there
User avatar
Joulinar
Posts: 2091
Joined: Sat Nov 16, 2019 12:49 am

Re: Reconfigure Aria2

Post by Joulinar »

well as far as I can see, config file should be located at the following location

Code: Select all

/mnt/dietpi_userdata/aria2/aria2.conf
At least that's what the service is telling me. I marked it in orange.
root@DietPiVM1:~# systemctl status aria2.service
● aria2.service - Aria2 (DietPi)
Loaded: loaded (/etc/systemd/system/aria2.service; disabled; vendor preset: enabled)
Active: active (running) since Fri 2020-03-13 23:06:23 CET; 43s ago
Main PID: 678 (aria2c)
Tasks: 1 (limit: 1171)
Memory: 8.1M
CGroup: /system.slice/aria2.service
└─678 /usr/bin/aria2c --conf-path=/mnt/dietpi_userdata/aria2/aria2.conf

Mar 13 23:06:23 DietPiVM1 systemd[1]: Started Aria2 (DietPi).
Mar 13 23:06:23 DietPiVM1 aria2c[678]: 03/13 23:06:23 [NOTICE] IPv4 RPC: listening on TCP port 6800
Mar 13 23:06:23 DietPiVM1 aria2c[678]: 03/13 23:06:23 [NOTICE] IPv6 RPC: listening on TCP port 6800
Pls let us know if a solution is working. This could help others if they hit by similar situation. Your DietPi Team
dzooky
Posts: 12
Joined: Wed Jun 20, 2018 10:58 pm

Re: Reconfigure Aria2

Post by dzooky »

Thanks for help, it works :D
But I took info from there viewtopic.php?p=6177#p6177
It would be very fine to correct it, I saw wrong info not only there.
User avatar
Joulinar
Posts: 2091
Joined: Sat Nov 16, 2019 12:49 am

Re: Reconfigure Aria2

Post by Joulinar »

thx for the hint. I update the entry.
If you have more things that needs adjustment, let me know.
Pls let us know if a solution is working. This could help others if they hit by similar situation. Your DietPi Team
dzooky
Posts: 12
Joined: Wed Jun 20, 2018 10:58 pm

Re: Reconfigure Aria2

Post by dzooky »

in this post please change

Code: Select all

rm /mnt/dietpi_userdata/.MiniDLNA_Cache/* && systemctl restart minidlna
to 
rm -r /mnt/dietpi_userdata/.MiniDLNA_Cache/* && systemctl restart minidlna
I know it is small change but previous doesn't work because there are also directories.
And it is helpful for linux newbies :D

Also for aria2 we doesn't need to restart all services.
Probably only restart aria2 is enough

Code: Select all

systemctl restart aria2.service 
User avatar
Joulinar
Posts: 2091
Joined: Sat Nov 16, 2019 12:49 am

Re: Reconfigure Aria2

Post by Joulinar »

I updated MiniDLNA post
Pls let us know if a solution is working. This could help others if they hit by similar situation. Your DietPi Team
Post Reply