Can't get JRiver Media Center working Topic is solved

Having issues with your DietPi installation, or, found a bug? Post it here.
Post Reply
Tom L

Can't get JRiver Media Center working

Post by Tom L »

I have been unable to get JRiver Media Center to run properly. I have a RPi 3 Model B. I downloaded the DietPi 150 image and copied it to my MicroSD card. DietPi booted up and went through its installation process, updating itself to 153. I ran dietpi-software and installed LXDE. After the reboot, I entered startx at the command line and verified that the GUI worked properly. I ran dietpi-software again and installed JRiver MC. After the reboot, I ran dietpi-config and set the monitor resolution to 1080p, 1920x1080, which is the native resolution of my monitor. I entered startx at the command line and verified that the GUI still works properly, with higher resolution than before. From the command line, I enter "xinit mediacenter22". The screen blanks and a white rectangle is displayed in the upper left corner for a few seconds. Then LXDE terminates and puts me back at the command line.

According to the instructions on the JRiver site for the Raspberry Pi version of Media Center, the following lines need to be in config.txt:

Code: Select all

framebuffer_depth=32
framebuffer_ignore_alpha=1
Those lines are not in config.txt on my system. I tried adding them, but DietPi apparently overwrites config.txt when it boots.

How do I get this working?

Thank you.

Tom
User avatar
Fourdee
Site Admin
Posts: 2782
Joined: Tue Feb 06, 2007 1:36 pm

Re: Can't get JRiver Media Center working

Post by Fourdee »

Hi,
framebuffer_depth=32
framebuffer_ignore_alpha=1
During our tests, we found this was not required to run jRiver, so we removed it from our installer.
From the command line, I enter "xinit mediacenter22". The screen blanks and a white rectangle is displayed in the upper left corner for a few seconds. Then LXDE terminates and puts me back at the command line.
If you are trying to launch "mediacenter22" from inside LXDE, Xserver is already running and you can remove the "xinit". Simply "mediacenter22" will do it.
Its also available in the start menu: http://dietpi.com/phpbb/viewtopic.php?f ... =110#p7536
If you find our project or support useful, then we’d really appreciate it if you’d consider contributing to the project however you can.
Donating is the easiest – you can use PayPal or become a DietPi patron.
Tom L

Re: Can't get JRiver Media Center working

Post by Tom L »

From within LXDE, if I enter "mediacenter22" in the Run box, or if I select it from the Sound & Video entry in the Start menu, nothing happens.

If LXDE is not running, and I enter "xinit mediacenter22" from the command prompt, the screen blanks and I get a white rectangle in the upper left corner.

Tom
Tom L

Re: Can't get JRiver Media Center working

Post by Tom L »

I ran mediacenter22 in an LXterminal window, and found that it is getting a segmentation fault. So I uninstalled JRiver MC, using dietpi-software, rebooted, and re-installed it. However, I'm getting the same problem. Any ideas?
User avatar
Fourdee
Site Admin
Posts: 2782
Joined: Tue Feb 06, 2007 1:36 pm

Re: Can't get JRiver Media Center working

Post by Fourdee »

Tom L wrote:I ran mediacenter22 in an LXterminal window, and found that it is getting a segmentation fault. So I uninstalled JRiver MC, using dietpi-software, rebooted, and re-installed it. However, I'm getting the same problem. Any ideas?
Hi,

I had similar issues during the implementation, some installs would work, some wouldn't. Still unsure to as what the cause is:
https://github.com/Fourdee/DietPi/issues/988

I'll see if I can replicate and find a solution:
https://github.com/Fourdee/DietPi/issues/1080
If you find our project or support useful, then we’d really appreciate it if you’d consider contributing to the project however you can.
Donating is the easiest – you can use PayPal or become a DietPi patron.
Post Reply