Lighttpd doesn't start after upgrade from Stretch to Buster Topic is solved

Having issues with your DietPi installation or found a bug? Post it here.
Post Reply
fhals
Posts: 35
Joined: Mon Sep 07, 2020 10:00 am

Lighttpd doesn't start after upgrade from Stretch to Buster

Post by fhals »

Hi,

after upgrading from Debian Stretch to Buster, my Lighttpd failed to start.

Reason:
A new mime-assign script with a different name has been installed after upgrading.
The former /usr/share/lighttpd/create-mime.assign.pl has been removed and a newer /usr/share/lighttpd/create-mime.conf.pl has been installed.

Quick fix:

Edit the line in /etc/lighttpd/lighttpd.conf
and replace the former with the newer script
#include_shell "/usr/share/lighttpd/create-mime.assign.pl"
include_shell "/usr/share/lighttpd/create-mime.conf.pl"

Regards
Frans
User avatar
Joulinar
Posts: 6458
Joined: Sat Nov 16, 2019 12:49 am

Re: Lighttpd doesn't start after upgrade from Stretch to Buster

Post by Joulinar »

This is already know and taken care on reinstallation of Lighttpd.

related code section
https://github.com/MichaIng/DietPi/blob ... 3614-L3622
Pls let us know if a solution is working. This could help others if they hit by similar situation. Your DietPi Team
fhals
Posts: 35
Joined: Mon Sep 07, 2020 10:00 am

Re: Lighttpd doesn't start after upgrade from Stretch to Buster

Post by fhals »

Cool!
BTW: The best way of reinstallation is search -> uninstall followed by a search -> install via dietpi-software?
User avatar
Joulinar
Posts: 6458
Joined: Sat Nov 16, 2019 12:49 am

Re: Lighttpd doesn't start after upgrade from Stretch to Buster

Post by Joulinar »

No don't go this way of uninstall + install. You could use DietPi command line tool.

Code: Select all

dietpi-software reinstall <ID>
Pls let us know if a solution is working. This could help others if they hit by similar situation. Your DietPi Team
Post Reply