Page 2 of 3

Re: Z83 and DietPi

Posted: Wed Feb 07, 2018 4:05 pm
by midnightwatcher
Apparently some (all?) of these Z83 boxes have a hidden internal USB port that you can use to install a hidden WiFi adapter or add extra storage with a USB drive. See the video below:

https://youtu.be/Q4nYlLkX0YE?t=1510

Re: Z83 and DietPi

Posted: Sat Feb 10, 2018 8:48 am
by johnvick
I haven't opened my one to see if it has an internal USB socket but I don't have a VGA socket as the one in the video does, so not all of these can be the same - or maybe some haven't soldered on the VGA socket.

John

Re: Z83 and DietPi

Posted: Wed Feb 28, 2018 11:02 pm
by PomeloPi
After reading this thread I was thinking of getting one of these but now I'm wondering how they compare to the upcoming RK3399 based SBC's (ROCKPRO64 and Odroid N1).

Any thoughts on whether the RK3399 would perform as well as the Z83-II?

Thanks

Re: Z83 and DietPi

Posted: Thu Mar 01, 2018 4:56 am
by johnvick
I know Fourdee has one hopefully he'll chip in here.

This gives some info on the N1:

https://forum.armbian.com/topic/6496-od ... eview-yet/

John

Re: Z83 and DietPi

Posted: Fri Mar 02, 2018 8:03 am
by midnightwatcher
I believe the N1 would be slightly faster, but also more expensive than the Z83, if I'm not mistaken.

Re: Z83 and DietPi

Posted: Fri Mar 02, 2018 9:52 am
by johnvick
The Z83 is great value when you consider that you don't have to buy anything extra such as PSU, case, SD, cables. And free postage on ALiExpress.

Re: Z83 and DietPi

Posted: Sat Mar 03, 2018 2:35 pm
by bassopt
I got myself a Z83-II too. Nice little machine.
Dietpi is working fine just cpu temp. seems to show 0c 35F “who put me in th freezer”or something lol.
Either than that, shame internal sound card doesn’t work ...had to use a usb one for shairport sync (which btw doesn’t show on optimized software list on x86 for some reason like it used to on my Tinkerboard and pi3).

And I’m also struggling getting CUPS working with HPLip .but that’s not q diet pi topic heheh

Re: Z83 and DietPi

Posted: Sat Mar 03, 2018 7:03 pm
by johnvick
Have you got wifi working?

John

Re: Z83 and DietPi

Posted: Sat Mar 03, 2018 7:12 pm
by bassopt
johnvick wrote:Have you got wifi working?

John
Didn't even messed or try to use WIFI to be honest. I only need ethernet... Sorry :P

Re: Z83 and DietPi

Posted: Sat Mar 03, 2018 11:17 pm
by bassopt
Regarding CPU temp.
G_OBTAIN_CPU_TEMP Shows 0.
If I use ls-sensors temps display “fine”
Image

:)