Netdata, on fresh install, not working.. ( RockPro64)

Having issues with your DietPi installation, or, found a bug? Post it here.
Post Reply
bin4ry
Posts: 8
Joined: Wed Oct 03, 2018 11:10 am

Netdata, on fresh install, not working.. ( RockPro64)

Post by bin4ry »

DietPi-Software: G_AGI netdata
│ - Exit code: 100
│ - DietPi version: v6.25.3 (Fourdee/master) | HW_MODEL:42 | HW_ARCH:3 | DISTRO:4
│ - Image creator: DietPi Core Team
│ - Pre-image: ARMbian

│ Log file contents:
│ E: Package 'netdata' has no installation candidate



│ Unable to continue, DietPi-Software will now terminate.
User avatar
MichaIng
Site Admin
Posts: 2421
Joined: Sat Nov 18, 2017 6:21 pm

Re: Netdata, on fresh install, not working.. ( RockPro64)

Post by MichaIng »

@bin4ry
Many thanks for your report.

Indeed Debian has removed netdata from the stretch-backports repository for some reason, see: https://github.com/MichaIng/DietPi/issues/3062
As long as the Buster packages do not work, we have to use the older 1.11 packages we compiled and stored on our server, for now. Official pre-compiled packages are sadly only available for x86_64 systems.

Another possibility is to use the official installer, which compiles the packages right away: https://docs.netdata.cloud/packaging/installer/
But this includes the install of dev/build packages and take more time, however should not take too long on RockPro64. We'll test and find the best solution and implement with v6.26.
bin4ry
Posts: 8
Joined: Wed Oct 03, 2018 11:10 am

Re: Netdata, on fresh install, not working.. ( RockPro64)

Post by bin4ry »

Tried of the latest beta and although there are no installation errors this time, it still won't work for me ...

Is it the same on your end?
User avatar
MichaIng
Site Admin
Posts: 2421
Joined: Sat Nov 18, 2017 6:21 pm

Re: Netdata, on fresh install, not working.. ( RockPro64)

Post by MichaIng »

@bin4ry
Did you try it with v6.26 final? If it does not work, could you provide some error logs, e.g. journalctl -u netdata or not sure about log files in /var/log/netdata?
cocoflan
Posts: 55
Joined: Sat Dec 01, 2018 7:33 pm

Re: Netdata, on fresh install, not working.. ( RockPro64)

Post by cocoflan »

Worked for me with the installationscript "bash <(curl -Ss https://my-netdata.io/kickstart.sh)".

First uninstall netdata from dietpi before starting the script.


Greetings ;)
bacchusm
Posts: 1
Joined: Sun Oct 25, 2020 4:14 am

Re: Netdata, on fresh install, not working.. ( RockPro64)

Post by bacchusm »

cocoflan wrote: Sun Oct 27, 2019 7:27 pm Worked for me with the installationscript "bash <(curl -Ss https://my-netdata.io/kickstart.sh)".

First uninstall netdata from dietpi before starting the script.


Greetings ;)



I couldn't get Netdata to work on my rasp pi 4. But using that Bash/Curl script it works perfectly. Thank You Very Much!
User avatar
Joulinar
Posts: 2566
Joined: Sat Nov 16, 2019 12:49 am

Re: Netdata, on fresh install, not working.. ( RockPro64)

Post by Joulinar »

Hi,

what image you are using. 32bit or 64bit?
What version of DietPi you are running?

EDIT: I did a test installation on a RPi3B+ running 32bit image without issues.
Pls let us know if a solution is working. This could help others if they hit by similar situation. Your DietPi Team
Post Reply