Page 1 of 1

A few minor issues with Medusa on Pi3

Posted: Fri May 17, 2019 11:10 am
by bluesmoke
I've previously been running Medusa & Transmission on a Pi Zero, and had issues with it failing to start due to timeouts (discussed elsewhere on this forum).

I recently re-installed with a fresh download of Dietpi, this time on a spare Pi3 B.

It seems that some required software for Medusa is not automatically installed. Medusa logs errors saying that it cannot find ffmpeg, and occasionally logs errors that it cannot find mediainfo.

sudo apt-get install ffmpeg mediainfo corrects this problem.

This is more of a heads up really - should dietpi install these items when Medusa is selected to be installed?

Thanks

Re: A few minor issues with Medusa on Pi3

Posted: Sun May 26, 2019 11:30 pm
by MichaIng
@bluesmoke
Many thanks for reporting. I will add this for v6.25: https://github.com/MichaIng/DietPi/issues/2862

Re: A few minor issues with Medusa on Pi3

Posted: Thu Jun 13, 2019 3:15 am
by MichaIng

Re: A few minor issues with Medusa on Pi3

Posted: Thu Jun 13, 2019 7:14 am
by johnvick
Interesting, how are you installing Python 3 (and which version)? I recently did this but had to compile Python 3.5.3 (3.7.3 did not work due to SSL errors whcih appear to be well documented, I couldn't get round this). This was on XU4 v6.24 BTW.

John

Re: A few minor issues with Medusa on Pi3

Posted: Thu Jun 13, 2019 1:02 pm
by MichaIng
Little hint: FFmpeg is not required if mediainfo is installed, this I removed it from deps: https://github.com/pymedusa/Medusa/issues/6829

@johnvick
Hmm just via APT. But then it seems to require more testing on ARM.

But: https://packages.debian.org/stretch/python3
Supported for all archs, only ARMv6 might be an issue then if Raspbian does not ship it. Will have a look.