Page 1 of 1

XU4 v148 backup/restore problem

Posted: Sat Apr 22, 2017 1:59 am
by johnvick
Hi all,

I tried the info in a post on this page to install kernel 4.9:

https://forum.odroid.com/viewtopic.php? ... &start=150

It didn't work, system wouldn't boot.

Reflashed eMMC, updated new install and then restored from a backup on cloudshell HD.

I got a failed restore message - rebooted and most things worked but:

MySQL wouldn't run - reason was I had moved my data to /home/john - the restored version didn't know this - once I manually did this MySQL started OK.

Next thing was all the files in /var/www/html hadn't restored - no problem, copied them manually, all working fine now.

Could there be a bug in the backup/restore script?

John

Re: XU4 v148 backup/restore problem

Posted: Sat Apr 22, 2017 4:21 pm
by Fourdee
johnvick wrote: Could there be a bug in the backup/restore script?

John
Hi John,

Not that i've seen in the last 6+ months of using it. I use dietpi-backup almost daily during testing.

Also, was this a System only or Full backup?
Next thing was all the files in /var/www/html hadn't restored - no problem, copied them manually, all working fine now.
/var/www is part of the System only backup. Its possible those files didnt exist in the original backup? You can check with:
Change backup location as needed

Code: Select all

ls -lha /mnt/dietpi-backup/dietpi-backup_system/var/www

Re: XU4 v148 backup/restore problem

Posted: Sat Apr 22, 2017 9:39 pm
by johnvick
Hi Fourdee,

It was system only backup as I found this did my /home/john directory.

The /var/www/html files were definitely in the backup as I restored them manually.

Nothing lost really but the MySQL problem took a bit of time to work out.

John