Page 1 of 1

aria2 webinterface not working

Posted: Sat Apr 15, 2017 12:14 pm
by molnart
Hi the aria2 webui cannot connect to the aria2 server, I am constantly getting the error
Could not connect to the aria2 RPC server. Will retry in 10 secs. You might want to check the connection settings by going to Settings > Connection Settings
I have tried to change the ports in connection settings, adding the secret token, but no avail. I was not able to figure out where the configurations for the aria2 service are stored. Any hints on this?

Thanks

Re: aria2 webinterface not working

Posted: Sat Apr 15, 2017 7:14 pm
by Fourdee
molnart wrote:Hi the aria2 webui cannot connect to the aria2 server, I am constantly getting the error
Could not connect to the aria2 RPC server. Will retry in 10 secs. You might want to check the connection settings by going to Settings > Connection Settings
I have tried to change the ports in connection settings, adding the secret token, but no avail. I was not able to figure out where the configurations for the aria2 service are stored. Any hints on this?

Thanks
Hi, thanks for the report.

Which device? I'll try to replicate.

Re: aria2 webinterface not working

Posted: Sat Apr 15, 2017 8:40 pm
by molnart
RPi3. But if you point me to the location of the service config I may fix it myself

Re: aria2 webinterface not working

Posted: Sun Apr 16, 2017 1:38 pm
by Fourdee
molnart wrote:RPi3. But if you point me to the location of the service config I may fix it myself
Please see online doc to enter RPC password/key, this will resolve the issue:
http://dietpi.com/phpbb/viewtopic.php?f ... t=90#p6177

Untitled.png
Service

Code: Select all

systemctl status aria2.service -l

Re: aria2 webinterface not working

Posted: Sun Apr 16, 2017 2:14 pm
by molnart
of course I have followed the docs and entered the security token. I am not having an authentication error (like on your screenshot) a but a connection error.
aria2.png
aria2_settings.png

Code: Select all

● aria2.service - DietPi Aria2
   Loaded: loaded (/etc/systemd/system/aria2.service; enabled)
   Active: active (running) since Sun 2017-04-16 14:11:25 CEST; 5s ago
 Main PID: 17105 (aria2c)
   CGroup: /system.slice/aria2.service
           └─17105 /usr/local/bin/aria2c --enable-rpc --rpc-listen-port=6800 --rpc-secret=****** --dir=/mnt/dietpi_userdata/downloads

Apr 16 14:11:25 DietPi systemd[1]: Started DietPi Aria2.
Apr 16 14:11:25 DietPi aria2c[17105]: 04/16 14:11:25 [NOTICE] IPv4 RPC: listening on TCP port 6800
Apr 16 14:11:25 DietPi aria2c[17105]: 04/16 14:11:25 [NOTICE] IPv6 RPC: listening on TCP port 6800
I suspect this may be a conflict with other DietPi software installed (nextcloud, transmission, rpimonitor)

Re: aria2 webinterface not working

Posted: Sun Apr 16, 2017 9:22 pm
by Fourdee
molnart wrote: I suspect this may be a conflict with other DietPi software installed (nextcloud, transmission, rpimonitor)
Possibly, although looks like the binary is running fine.
Any chance you could send me a bug report? This will contain a list of installed software that we can try to replicate/debug.
http://dietpi.com/phpbb/viewtopic.php?f=8&t=499#p2184

Also, is there any manual software installs on system (eg: apt-get install xxxx)? And/or manual configuration changes outside DietPi scripts (eg: I added something to /etc/lighttpd.conf)

Re: aria2 webinterface not working

Posted: Sun Apr 16, 2017 10:31 pm
by molnart
bug report uploaded under 9f61617d-0064-478a-a776-9f7769575e24-0

i don't think i have installed anything manually besides midnight commander.

Re: aria2 webinterface not working

Posted: Mon Apr 17, 2017 11:48 am
by Fourdee
molnart wrote:bug report uploaded under 9f61617d-0064-478a-a776-9f7769575e24-0

i don't think i have installed anything manually besides midnight commander.
Thanks,